Zalm is een vis die veel smaken aankan. Staat er gerookte, gekookte of gebakken zalm op het menu? In combinatie met deze sauzen is het resultaat altijd geslaagd.
 

Bearnaisesaus

Net zoals zalm is een zelfgemaakte bearnaise, met de smaken van fond of gastrique en verse dragon, een echte alleskunner. Serveer de saus koud of warm, bij vis of bij vlees, en je zal zien: bearnaise smaakt altijd. Onze chefs combineren bearnaisesaus het liefst met zalm in de vorm van een gebakken filet of als zalmburger. Heerlijk!


Currysaus

Zalm voelt zich ook thuis in de Aziatische keuken, zeker bij curry. De smaak van zalm komt goed tot zijn recht bij een lichte curryroomsaus, maar de lichtroze vis is ook bestand tegen het iets stevigere werk zoals een pittige rode curry met kokosmelk, visfumet en fris limoengras.


Hollandaisesaus

Geen Eggs Benedict zonder hollandaisesaus, maar in combinatie met zalm is deze Franse sausklassieker ook een groot succes. Deze zachte botersaus met ei, witte wijn en citroen is op z’n best bij een stuk gestoomde of gebakken zalm. Ken je trouwens ons trucje al voor een hollandaisesaus die nooit mislukt? Lees het antwoord hier. 

Combineer ook met deze sauzen en de fonds van Lacroix:
1. Dragonsaus
2. Dillesaus
3. Wittewijnsaus
4. Beurre blanc