3 kiplekkere sauzen


Met kip tover je altijd een lekkere, gezonde en makkelijk te bereiden maaltijd op tafel. Het enige wat je nodig hebt om verrassend uit de hoek te komen is een potje fond van Lacroix, dé basis voor een heerlijke dragonsaus, champignonsaus en currysaus.
 

 

Dragonsaus

Kip in dragonsaus is een echte Franse klassieker. De bittere, peperachtige anijssmaak van het kruid smaakt bijzonder lekker bij een piepkuiken of een fijn stukje kalkoenfilet. Dragon gebruik je het liefst zo vers mogelijk, omdat het anders veel van zijn aroma verliest. Een half bosje dragonstengels volstaat.
Zo maak je zelf dragonsaus

 

Champignonsaus

Malse kipfilets overgoten met een romige champignonsaus, dat is comfortfood op z’n best! Bovendien maak je de saus makkelijk zelf. Je kan ze zelfs perfect op voorhand bereiden. De saus zal nog beter smaken, doordat de smaak van de champignons in de room is getrokken. Het proberen waard!
Zo maak je zelf champignonsaus
 

 

Currysaus

De ene zegt kerriesaus, de andere currysaus. Maar wat zeker is: de zelfgemaakte versie smaakt zoveel beter dan currysaus uit een bokaal. Bovendien kan je bij de bereiding zelf kiezen hoeveel en welk type currypoeder je gebruikt. Een smaaktip: voor rundvlees mag je best een pittige curry kiezen, terwijl vis en kip net beter tot hun recht komen met een zachte currysaus.
Zo maak je zelf currysaus