Ben je ook wild van everzwijn? Wie zich aan dit mager maar veelzijdig stuk wildvlees waagt, weet dat een lekkere saus niet mag ontbreken. Onze chef helpt je op weg met een aantal traditionele maar ook niet-zo-klassieke sauzen die perfect passen bij al je wildbereidingen met everzwijn. Aan de slag!
 

Everzwijn met klassieke wildsaus

De eenvoudigste en snelste saus is wellicht een klassieke wildsaus. Kook de wildfond voor de helft in. Roer er met een garde stukjes koude boter door tot je de gewenste dikte hebt. Wil je het net iets verfijnder? Voeg een scheutje wijn of verse kruiden toe. Nog een tip: maak extra veel en vries een portie in voor al je volgende wildbereidingen.
 

Pulled pork van everzwijn met portosaus

Een klassieke saus in combinatie met een originele wildbereiding, zo hebben we het graag. Laat de porto en wildfond samen inkoken tot je een stroperige en smaakvolle portosaus hebt. Kende je deze 3 tips voor de perfecte portosaus al?
 

Everzwijnragout

Wie winter zegt, zegt stoofvlees. Bij zo’n ragout kan je de saus natuurlijk niet wegdenken. Deze wilde everzwijnragout doet ons alvast watertanden. De rozijnen en jeneverbessen geven je stoofvlees een lichtzoete toets wat heel lekker is in combinatie met de rijke smaak van het everzwijnvlees.
 

Klassieke poivrade

Hou je van sauzen die goed doorsmaken? Dan is een klassieke poivrade een uitstekende keuze. Deze klassieke saus maak je op basis van groene peper, wildfond, tijm en laurier. Heb je nog saus over? Deze pepersaus kan je ook als basis voor andere wildbereidingen gebruiken.
 

Kebab van everzwijn met zoetzure saus

Mag het eens wat anders zijn dan de klassieke ragout of bruine saus? Dan is deze wildkebab met zoetzure saus zeker het proberen waard. Op basis van gekarameliseerde suiker, azijn, wildfond en zoete rode bonen maak je een verse, zoetzure saus. Supersnel klaar en heerlijk om te dippen! 
 
Zin in meer inspiratie? Bekijk nog meer sausrecepten.