Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Neem je tijd bij het bereiden van een lekker stukje wild en serveer er een passende smaakmaker bij. Van intense porto tot fruitige veenbessen: dit zijn drie sauzen om wild van te worden!

 

Portosaus

Vele fijnproevers zouden portosaus bij eender welk gerecht eten, maar deze rijke saus op basis van gestoofde uien, rode porto en rundfond combineert zich vooral goed met wild. Denk aan reeragout, eendenborst of parelhoen. Bovendien kan je portosaus makkelijk op voorhand bereiden. Kies wel altijd voor een goede port met ronde en zachte aroma’s die de smaak van het vlees versterken.

Zo maak je zelf portosaus

 

Veenbessensaus

Veenbessensaus of cranberrysaus eet je niet alleen met Zweedse gehaktballetjes. Jaag gerust op een ander stukje vlees, zoals hertengebraad, struisvogelfilet of everzwijn. Een saus op basis van fruit zorgt immers voor de nodige frisheid in je wildgerecht. Extra tip: gebruik veenbessenconfituur voor de saus of werk met verse veenbessen. Door de typisch zurige smaak van veenbessen worden deze rode vruchtjes wel bijna altijd gekookt met toevoeging van wat suiker.

Zo maak je zelf veenbessensaus

 

Poivrade voor wild

Een poivrade of pepersaus maak je makkelijk zelf, geheel naar jouw smaak. Afhankelijk van je eigen voorkeur kan je de saus met zwarte peper of met groene peper bereiden. Ga je voor de groene variant, gebruik dan steeds verse, groene peperbolletjes die je eventueel kan blussen met cognac, witte wijn of room als ze te pittig van smaak zijn.

Zo maak je zelf poivrade voor wild