De schil en het onderliggende witte velletje verwijderen met behulp van een mes. Dat gaat gemakkelijk als je eerst met een goed geslepen mes een kapje wegsnijdt aan beide uiteinden van de vrucht, en dan in de schil brede verti- cale stroken insnijdt die je vervolgens verwijdert. Zorg daarbij dat je de witte velletjes volledig meetrekt.
Woordenboek
À vif schillen
Aanbraden
Ingrediënten aan het begin van de bereidingstijd in een zeer hete vetstof bakken om ze een kleur te geven.
Abaisse
Lap ongebakken deeg die met een deegroller is uitgerold tot de gewenste vorm en dikte.
Abaisseren
Deeg uitrollen met een deegroller − eventueel met een cilindervormige fles − tot de gewenste dikte; de uitgerolde lap deeg heet een abaisse.
Aiguillette
Smal, langwerpig plakje vlees van gevogeltefilet.
Al dente
Italiaanse uitdrukking die letterlijk 'aan de tand' betekent. Wordt gebruikt als aanduiding voor pasta of andere ingrediënten die 'à point' gekookt zijn, oftewel nog een zeer lichte weerstand tussen de tanden geven.
Aromaten
Condimenten die worden gebruikt omwille van hun smaak (tijm, laurier, komijn, peper enz.).
Arroseren
Jus of vetstof over een bereiding gieten om uitdroging tijdens het bakken te voorkomen.
Aspic
Gerecht dat bestaat uit vlees of vis en gelei.