Vlees mals en sappig bakken

Niemand eet graag taai vlees. Gelukkig zijn er verschillende manieren om lekker mals en sappig vlees op je bord te krijgen.

  • Taai vlees is eigenlijk een lang en intact stuk spiervezel. Je kan je vlees malser maken door deze spiervezel te breken. Sla erop met een vleeshamer, of gebruik een deegrol of pollepel. Perfect om al je frustraties uit te werken, én om malser vlees te krijgen natuurlijk.
  • Voor een extra sappige beet kan je het vlees ook marineren. Laat het bijvoorbeeld weken in een bouillon met drie lepels blanke alcohol van 40° of meer (afhankelijk van de hoeveelheid vlees). Voor geroosterde vleesgerechten kan je de blanke alcohol rechtstreeks in het vlees masseren, om het daarna 30 minuten te laten rusten. Na deze bereiding is je vlees heel wat malser, en van de alcohol merk je helemaal niets meer.
  • Een lekker mals gebraad? Haal vijf minuten voor het einde van de gaartijd het touwtje rond het gebraad eraf. Het vlees zal uitzetten en sappiger worden. Haal het gebraad vervolgens uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat nog vijf minuten rusten. Het resultaat? Boterzacht vlees!