Hertenfilet met portosaus en risotto van boschampignons

Bereidingswijze

1. Versnipper de sjalot fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en stoof deze ook glazig. Blus met de witte wijn.

2. Voeg 300 ml wildfond toe wanneer de witte wijn is opgenomen. Blijf roeren. Voeg vervolgens de groentebouillon in twee keer toe. Wanneer dit ingekookt is en de rijst is nog niet gaar, blijf dan beetjes groentebouillon toevoegen tot de rijst gaar is.

3. Bak de bospaddenstoelen in olijfolie en kruid met peper en zout.

4. Rasp de parmezaan.

5. Voeg zowel de parmezaan als de bospaddenstoelen toe wanneer de rijst gaar is en de bouillon is ingekookt. Meng en zet apart. De risotto is klaar.

6. Verwarm de oven voor op 200°C. Neem er een grote braadpan bij. Kruid je stuk hertenfilet met peper en zout en bak aan op een hoog vuur in een flinke klont boter. Korst het vlees kort aan en leg het dan op de bakplaat. Zet 10-12 minuten in de oven.

7. Voeg de porto toe aan de pan waar je het vlees in gebakken hebt en laat kort inkoken. Voeg dan de resterende 100ml wildfond toe. Na een minuutje voeg je de room toe en breng je het geheel aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat verder inkoken tot het de gewenste dikte heeft.

8. Gebruik een serveerring om de risotto mooi op de borden te serveren en werk deze af met versnipperde peterselie. Haal het vlees uit de oven en snijd in schijfjes. Dresseer op het bord. Zet er de saus in een klein potje bij en je gerecht is klaar. Smakelijk!
Een volle risotto gecombineerd met de sterke smaak van hert en een romige portosaus? Heerlijk!
Laurence