Kalfszwezerik met zachte maïs en zoete soja

Bereidingswijze

1. Blancheer de kalfszwezerik in zout water. Spoel kort onder stromend koud water. Verwijder het vel en snijd in kleine stukken (hapklaar).
2. Hak de ui fijn en bak aan in een beetje olijfolie. Voeg de maïs toe en bevochtig met kalfsond Lacroix. Kruid met peper en zout. Laat koken en voeg als laatste de room toe. Maak fijn met de mixer en doe het mengsel nadien door een fijne zeef.
3. Wentel de kalfszwezerikken door de bloem en bak op een hoog vuur tot ze mooi krokant zijn. Kruid met peper en zout.
4. Serveer met de zachte maïs en de zoete soja.

Wijnsuggestie:
Door het zacht zoete filmende karakter van de maïs en de zwezerik zou ik hier durven opteren voor een gerijpte Pinot Blanc met een beetje houtinvloed en flesrijping vanuit Friuli in Italië of een Weissburgunder uit Baden in Duitsland met voldoende zuren.
Waarom geen droge Semillon wijn uit Australië als je hem kan vinden,…