Duif met frambozen en ravioli

Bereidingswijze

1. Bak de duivenfilets in een beetje olijfolie op hoog vuur tot ze roze zijn. Haal ze uit de pan en fruit het sjalotje. Voeg de confituur en de frambozen toe en blus met de fond. Laat tot de helft inkoken en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout.
2. Kook de ravioli in gezouten water en giet ze af. Snij de sperziebonen in stukjes en laat ze gaar worden in kokend gezouten water. Serveer de filets met de saus, de boontjes en wat ravioli.

Wijnsuggestie: 
Door het gebruik van de frambozen in deze wijn zou ik zeker durven kiezen voor een relatief jonge, maar tch subtiel Côte de Nuits wijn, stijl: Vonse-romanée of Gevrey Chambertin.
Ook hier hebben we geen behoefte aan overextractie tijdens de vinificatie noch aan de aanwezigheid van te veel houtinvloed in de wijn. Ook een mooie artisanale Kriek uit de Zenne-vallei zou hierbij perfect passen.