Lacroix Beef Bourguignon

Gamba’s in een pittige tomaten kreeftensaus

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
1 uur
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Kook een potje van 400 ml kreeftenfond in tot 200ml.

2. Bak de gamba's aan in olijfolie.

3. Voeg 100 ml olijfolie, de look, het zout en cayennepeper toe. Bak dit samen gedurende 1 minuut op een niet te hoog vuur anders verbrandt de look.

4. Voeg de ingekookte kreeftenfond en tomatenpassata toe. Kook dit allemaal nog kort. Serveer met pasta of rijst.



Wijnsuggestie:

Hier hebben we duidelijk nood aan wat meer body en structuur. Dit kan gebracht worden door o.a. te kiezen voor een bepaalde druif zoals de Semillon, druif van de beroemde Sauternes maar dan droog gevinifieerd en bv. afkomstig uit Australië of een een licht hout getoetste witte Graves wijn (of Sauvignon Blanc/Semillon mengeling uit een ander deel van de wereld vb. Oostenrijk of Nieuw Zeeland) zou hiervoor een mooie partner kunnen zijn. Maar ook uit Penedes in Spanje een wat kruidige witte wijn op basis van de Xarel.lo druif, gevinifieerd met een lichte houtinvloed. Zelfs een verfijnde Gamay uit de Beaujolais geserveerd aan +/- 16°C zou een een mooie proefervaring geven.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.