Kreeftenbearnaise met schelvis en parelcouscous

Bereidingswijze

Parelcouscous met verse kruiden

250g parelcouscous, zout, peper, dragon, peterselie, basilicum, olijfolie

Breng water met een snuif zout aan de kook.

Voeg de couscous toe en kook volgens de verpakking.

Giet af. Laat uitlekken.

Meng met olijfolie, peper en zout.

Hak de kruiden fijn en meng onder de couscous.

 

Krokant gebakken schelvis

4 filets schelvis, boter, peper, zout, 100g bloem

Dep de vis droog. Kruid met peper en zout.

Wentel in bloem.

Smelt de boter in de pan.

Bak de vis in de schuimende boter. Draai na 2 minuten om en bak nog 2 minuten verder.

 

Gebakken lamsoor en courgette

Boter, peper, zout, 1 handvol lamsoor, 1 gele courgette, 1 groene courgette

 

Snij de courgette in balkjes.

Smelt boter in een pan.

Bak de courgettebalkjes. Voeg de lamsoor toe. Stoof samen gaar.

Kruid met peper en zout.

 

Kreeftenbearnaise

1,5dl dragonazijn, peper, zout, 4 eidooiers, 6 el Lacroix Kreeftenfond, kervel, dragon, 1 el tomatenconcentraat, 150g boter

Klop de dooiers schuimig met de dragonazijn.

Smelt de boter. Schuim het melkkleurig laagje af.

Voeg de geklaarde boter voorzichtig bij de dooiers.

Voeg er de kreeftenfond aan toe. Klop verder.

Hak de kruiden fijn.

Voeg samen met het concentraat toe.

Kruid af met peper en zout.

 

 

Afwerking

Lente-ui, garnaaltjes,

Pel de garnaaltjes. Snij de lente-uit fijn.

Duw de couscous in een serveerring.

Lepel er de courgette en lamsoor naast.

Plaats de vis op de groenten.

Verwijder de ring.

Serveer met de saus.

Werk af met garnaaltjes en lente-ui.

Always hungry and looking for tasty stories.
Pieter