Gevulde sint-jacobsschelp met langoustines en een roomsausje

Bereidingswijze

1. Voor de roomsaus begin je met het fijnsnijden van de sjalot. Doe in een pannetje en voeg er ook de peterseliestengels, tijm, laurier, visfond en witte wijn bij. Laat alles nu voor de helft inkoken.
2. Zet ook de room op het vuur en laat voor de helft inkoken. 
3. Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Stoof ze daarna kort aan in boter en voeg peper en zout toe.
4. Snij de zalm in blokjes en verdeel over de schelpen. Verdeel ook de champignons over de schelpen.
5. Kruid de sint-jacobsschelpen met peper en zout en bak ze daarna kort (aan elke kant ongeveer 1 minuut) aan in de pan. Daarna verdeel je ze over de schelpen.
6. Doe ook de gekookte langoustinestaarten bij in de schelpen.
TIP: om te voorkomen dat de saus uit de schelpen loopt terwijl ze in de oven staan, meng je grof zeezout met eiwit (ongeveer 1 eiwit per 250 gram) en maak je hiervan hoopjes op een ovenschotel. Leg hierop de schelp en voila, probleem opgelost!
7. Zeef het mengsel van ajuin en witte wijn bij de ingekookte room en meng goed. Kruid eventueel bij met peper en zout.
8. Doe de roomsaus bij de schelpen en bestrooi ze daarna met gemalen kaas. Zet de schelpen daarna gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.

Smakelijk!

Gezien in DE KEUKEN VAN SOFIE, op VTM 23/12/2014
Ontdek de volledige video van het recept op http://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-sint-jakobsschelp...