Parmentier van bloemkool en zalm

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Stoof ze gla- zig in boter. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe ze in de pan. Voeg 2 laurierblaadjes, water en een snuifje zout toe. Dek af en kook gaar op een zacht vuur.

2. Snij de bloemkool in roosjes. Kook gaar in gezouten water.

3. Verwarm de wijn en de visfond in een pot, samen met 1 laurierblad, de tijm en wat zout en peper. Laat er de zalm 10 minuten in sudderen. Haal de zalm uit het vocht. Kook de rest van het pocheervocht voor de helft in en zeef het.

4. Verhit 75 g boter in een pot en roer er de bloem doorheen. Roer met de garde tot een roux. Giet het pocheervocht erbij. Roer tot je een gebonden saus krijgt. Voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

5. Giet de aardappelen af en pureer ze. Schep ze in een ovenschaal en strijk glad. Verdeel er de zalm, bloemkool en saus over. Strooi er de gemalen kaas en feta over. Zet onder de ovengrill tot de kaas een goudbruin kleurtje heeft.
Parmentier met gehakt is een klassieker maar wist je dat je ook een versie met zalm kan maken?
Wim Ballieu