Kabeljauwrug boerenkool, aardappelstaafjes met ui

Bereidingswijze

1. Kook de boerenkool in de helft water en de helft gevogeltefond, pureer en smaak af met wat boter, peper en zout.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in staafjes, kook ze beetgaar samen met een versnipperde ui.
3. Stoof de overige uien met de visgraten en laat uitzweten. Voeg er de visfond aan toe en laat inkoken met wat room tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met wat limoenzeste.
4. Kruid de kabeljauw met peper en zout en br aadt 15 min. in de oven op 180°. Werk het gerecht af met wat gestoofde venusschelpjes.

Wijnsuggestie:
Door het koolachtige karakter (combinetie van natuurlmijk zoet en licht aards) gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar wijnen op basis van de Chenin Blanc duirf en liefst in dit geval het resultaat van natuurlijke wijnbouw in de Loire (denk maar aan Vouvray, Touraine, Montlouis,…).