Tagliatelle met zalm, garnalen en dille

Bereidingswijze

  • Breng de fond samen met de wijn en limoen aan de kook. Verminder het vuur en gaar de zalmfilet 5 minuten in de bekomen bouillon. Haal de zalmfilet uit de kookpot, leg in een kom en giet de bouillon over de zalm.
  • Smelt wat boter in diezelfde kookpot, stoof de champignons gaar en zet opzij.
  • Smelt opnieuw wat boter in diezelfde kookpot en stoof de sjalotten.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed.
  • Voeg pollepel per pollepel de bouillon toe en blijf roeren met een klopper, tot je de gewenste dikte bereikt.
  • Voeg de room en dille toe en kruid met peper en zout.
  • Verwijder indien nodig het vel van de zalm, breek de zalm in stukjes en voeg toe aan de saus samen met de champignons.
  •  Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Verdeel de pasta over de borden, schenk wat saus over de pasta en werk af met grijze garnalen en extra dille.