Lacroix Beef Bourguignon

Gerookte zalm met appel en rode biet

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
40 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Snij de rode biet in zeer fijne brunoises en strooi er de suiker en de dille over.

2. Zet aan de kant.

3. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.

4. Bevochtig met het water en de fond.

5. Snij het vanillestokje overlangs middendoor en schraap het uit met de achterkant van een keukenmes.

6. Voeg het schraapsel bij de appel.

7. Kook de appel gaar en maar giet niet af.

8. Mix hem met het kookvocht en steek het mengsel door een fijne zeef.

9. Verdeel de zalmfilet in vier stukken en breng hem op smaak met peper en zout.

10. Bak de vis halfgaar langs één kant en serveer hem op de rode biet met een beetje appelsaus.

11. Werk af met een stukje geitenkaas en het vanillestokje.



Wijnsuggestie:

Hierbij hoort vast en zeker een droge of zelfs ahldroge witte wijn op basis van de Rieslingdruif uit de Moesel in Duitsland.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.