Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Ovenschotel met kabeljauw, garnalen en puree

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de puree

  • Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af.

  • Voeg boter, nootmuskaat, peper en zout toe en maak met een stamper puree.

 

Overige

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Giet de visfond in een kookpot en breng aan de kook. Voeg vervolgens de blokjes vis toe en pocheer gedurende 2 à 3 minuten op een zacht vuur tot de vis net gaar is.

  • Verhit intussen in een pan wat vetstof en bak de prei zachtjes gaar. Voeg vervolgens de dragon toe.

  • Bestrooi de prei met bloem en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de visfond al roerend toe aan de prei tot de saus indikt. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Voeg tot slot de blokjes vis toe aan de prei.

  • Voeg de puree toe aan een ovenschaal. Verdeel hierover de vis met groenten. Plaats gedurende 20 minuten in de oven.

  • Werk af met nog wat extra dragon en de grijze garnalen. Smakelijk!

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.