Zalm in curry met rijst

Bereidingswijze

  • Verhit wat vetstof in een pan, kruid de zalm met peper en zout en bak de zalmfilets langs beide kanten 1 minuut. Haal uit de pan en leg opzij.
  • Verhit in dezelfde pan opnieuw wat vetstof. Stoof de ui en gember enkele minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog twee minuten.
  • Voeg nu de rode curry pasta toe en bak nog twee minuten.
  • Giet de kokosmelk en visfond bij de ui samen met de stengel citroengras en laat gedurende 10 minuten inkoken.
  • Knijp het sap van de limoen bij de saus en voeg vervolgens de zalmfilets toe aan de saus. Laat nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, tot de zalm gaat is.
  • Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de zalm met currysaus en de rijst. Werk af met enkele blaadjes Thaise basilicum en een schijfje limoen. Smakelijk!