Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Gepocheerde roggevleugelfilet gevuld met grijze garnalen

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Blancheer de broccoliroosjes in gezouten kokend water.

2. Koel ze af onder koud stromend water. Meng de fijngehakte ui met de garnaaltjes en de dille.

3. Spreid de roggevleugelfilets open met de glanzende kant naar boven. Kruid met peper en zout en verdeel de garnaaltjes over de filets.

4. Vouw de roggevleugelfilets dicht zodat de garnaaltjes ingesloten zitten.

5. Breng de fond en de witte wijn aan de kook en pocheer de pakketjes hierin. Schep ze in een diep bord en warm de aardappeltjes en de broccoli op in de fond.

6. Serveer de filets met de broccoli en de aardappeltjes en een beetje kookvocht. Werk af met enkele garnaaltjes.



Wijnsuggestie: 

Een witte wijn uit de Maconnais (zuidelijke Bourgogne), Macon of Saint-Veran, liefst weer vergist in oude vaten of een klassiek gemaakte witte wijn uit de Rioja (met een iets langere rijping in oude vaten) zouden hier perfect kunnen passen en zelfs verrassen in dit laatste geval.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.