Lasagne

Bereidingswijze

Voor de saus:
1. Stoof de ui met knoflook aan in de olijfolie.
2. Voeg het gehakt toe en bak dit af.
3. Kruid met peper en zout.
4. Voeg de fond en rode wijn toe. Laat dit uitkoken.
5. Voeg de pasata toe en de zoete chilisaus.
6. Breng op smaak met peper en zout, fijngehakte basilicum en de tabasco.
 
Voor de bechamel:
1. Smelt de boter, voeg de bloem toe.
2. Laat dit enkele minuten op een zeer zacht vuurtje uitbakken.
3. Voeg de gevogeltefond en de melk toe. Laat dit koken.
4. Breng op smaak met de nootmuskaat en voeg de kaas toe.

Voor de samenstelling:
1. Vet de vuurvaste schaal in. Verwarm de oven op 160°C.
2. Voeg eerst een laagje bechamel toe, leg er een laag pasta op. (dakpansgewijs, zie dat de paste niet teveel overlapt, anders krijgt u een te dikke laag)
3. Voeg een laagje tomatensaus toe, dek terug af met pastavellen. Herhaal dit tot de schaal vol is.
4. Werk af met geraspte kaas en bak 45 minuten in de oven.

Serveertip: Lekker met stokbrood!