Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Rundstartaar met gelei van soja, en sesammayonaise

Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze



Voor de tartaar:

1. Meng de alle ingrediënten goed door elkaar zodat je een tartaar bekomt.



Voor de gelei:

1. Verwarm de kalfsfond met de soya saus.

2. Los het gelatinepoeder hierin op. Laat niet koken.

3. Stort de kalfsfond in een bakplaatje met opstaande rand. (10 op 20 cm en 2,5 cm hoog)

4. Laat afkoelen.



Voor de mayonaise:

1. Meng de sesamolie met de mayonaise met behulp van een klopper.

2. Doe dit in een spuitbusje.



Voor de afwerking:

1. Steek met een ronde vorm de gelei uit.

2. Vul dezelfde ronde vorm met de tartaar.

3. Leg de gelei bovenop de tartaar.

4. Werk af met puntjes sesammayonaise, stukjes paksoi en blaadjes koriander.



Wijnsuggestie: 

Met dit gerechtje zijn verschillende richtingen mogelijk.

Je kan opteren voor een droog gevinifieerde Riesling ( min. 12,00 vol%) uit de Moesel in Duitsland (bij voorkeur minimaal spätlese niveau, gemaakt van rijkere druiven dan bv Kabinett). Ook een kwaliteitsvolle, minerale Pouilly-Fumé uit de Loire op basis van Sauvignon Blanc zou hierbij kunnen passen.

Zelfs in rood zouden we een passende wijn kunnen vinden. Bijvoorbeeld: Gamay uit de Loire of zelfs uit Beaujolais vb Brouilly. Hierbij is wel één duidelijke voorwaarde het moet een wijn zijn die gemaakt is van biologisch verbouwde druiven en met zo weinig mogelijk interventie in de kelder heeft gehad.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.