Varkenshaasje in mosterdroomsaus

Bereidingswijze

Voor de mosterdroomsaus

  • Verhit wat vetstof in een pan en bak de ui en knoflook enkele minuten.
  • Voeg vervolgens de Lacroix gevogeltefond toe en laat enkele minuten koken.
  • Voeg vervolgens de room toe en laat nog enkele minuten inkoken.
  • Voeg tot slot de mosterd toe en kruid met peper en zout.
 

Voor het varkenshaasje

  • Verwarm de oven op 180 graden en laat intussen het varkenshaasje op kamertemperatuur komen. Kruid alvast met peper en zout langs beide kanten.
  • Verhit wat vetstof in de pan en bak het varkenshaasje langs beide kanten 2 minuten goudbruin.
  • Leg vervolgens het varkenshaasje in een vuurvaste kom en bak gedurende 8 à 12 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte.
  • Verpak het varkenshaasje in zilverpapier en laat even lang rusten als de gaartijd in de oven.
  • Snijd het varkenshaasje in plakjes en serveer met de mosterdroomsaus.