Venusschelpen met linguini, tomaat en kappertjes

Bereidingswijze

1. Maak de venusschelpen schoon onder koud stromend water.
2. Laat de pasta gaar worden in gezouten kokend water en giet af.
3. Fruit de ui en de look op hoog vuur in een beetje olijfolie.
4. Voeg de venusschelpen toe en bak ze gaar. Als ze gaar zijn, openen de schelpen zich.
5. Blus met de fond en voeg de tomaten, de kappertjes en de peterselie toe.
6. Meng met de pasta en kruid met peper en zout.
7. Voeg niet te veel zout toe want de venusschelpen smaken al zout.
8. Serveer met een beetje kookvocht.

Wijnsuggestie:
Hier kunnen we vele richtingen uit, op voorwaarde dat de wijn een mineraal, licht ziltig karakter heeft en toch een beetje body.
Een rijp geoogste natuurlijk verbouwde Muscadet zou hier perfect kunnen passen, maar ook een heerlijk pur Sylvaner wijn uit Elzas (dan zeker wel droog gevinifieerd) of uit de Rheingau of uit de Franken regio in Duitsland zou hier een heel mooie proeferavring kunnen geven.