Lacroix Beef Bourguignon
28 oktober 2019

Wild van everzwijn: ontdek onze bereidingstips

Het jachtseizoen is geopend. Kan jij ook niet wachten om een lekker stukje wild zoals everzwijnsteak, everzwijngebraad of everzwijnragout klaar te maken? Wij geven je alvast een aantal tips om zelf everzwijn te bereiden.

 

Wat typeert everzwijnvlees?

Everzwijnvlees is afkomstig van dieren jonger dan zes maanden waardoor het lichtroze en fijn van structuur is. Vlees van everzwijn bevat ook veel mineralen en eiwitten. Je kan het goed vergelijken met mager varkensvlees, zij het wel met een lichte wildsmaak.

 

Hoe maak je everzwijn klaar?

Afhankelijk van welk stuk vlees van het everzwijn je zal serveren, zal je een andere bereiding moeten volgen. Everzwijn wordt altijd doorbakken geserveerd.

 

Voor everzwijngebraad, -filet of -steak:

Bak het vlees eerst in hete boter om een mooi korstje te vormen. Je gebruikt hiervoor best een grote braadpan. Leg het stuk everzwijnvlees daarna in een ingevette ovenschaal en kruid met peper en zout om het daarna verder te laten garen in een voorverwarmde oven op 200°C.

 

Voor everzwijnragout of -stoofvlees:

Dep de stukken everzwijn eerst goed droog. Bak ze daarna goudbruin in hete boter. Voeg nadien ui en knoflook toe en overgiet met vocht zoals een fond, bouillon, wijn of bier. Laat minstens een uur garen op een zacht vuur.

 

Suggesties van onze chef

Everzwijn is een heel dankbaar en veelzijdig stukje wild dat in heel veel verschillende bereidingen tot z’n recht komt. Je kan het bakken, braden en stoven maar ook meer verrassende bereidingen zijn mogelijk. Denk maar aan paté of ‘pulled everzwijn’. Onze chef geeft je alvast een aantal suggesties:

 

Meer informatie