Taco met pulled pork van everzwijn met portosaus

Bereidingswijze
Pulled pork van everzwijn
2kg everzwijnspiering, 50g grof zeezout, 100g blonde suiker, 1 kaneelstok, 2 tenen look, 1 laurier, 3 kruidnagels, 1kl jeneverbessen, 3el allspice, 2 blaadjes salie, 1 el tijm, 1 takje rozemarijn, 1 el peperbollen,250ml Lacroix wildbouillon, 200ml appelsap, 300ml Porto
Portosaus
1 sjalot, 1 teen look, 150ml Porto, 1 Potje Lacroix Wildfond, Boter, Rozemarijn, Tijm, Laurier, peper, zout.
Spaghettipompoen
1 kleine spaghettipompoen, 1 teen look, enkele blaadjes salie, enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, peper, zout, 50g boter
2kg everzwijnspiering, 50g grof zeezout, 100g blonde suiker, 1 kaneelstok, 2 tenen look, 1 laurier, 3 kruidnagels, 1kl jeneverbessen, 3el allspice, 2 blaadjes salie, 1 el tijm, 1 takje rozemarijn, 1 el peperbollen,250ml Lacroix wildbouillon, 200ml appelsap, 300ml Porto
- Kneus de kruiden in een vijzel.
- Meng de kruiden met de bouillon, suiker, Porto en appelsap.
- Kerf het vlees in. Doe in een plastiek zakje of doos en overgiet met de marinade.
- Laat 1 nacht marineren.
- Verhit de oven op 100°C. Leg het vlees in een schaal.
- Gaar het vlees 10 uur in de oven. Dek het na 2 uur af met aluminiumfolie. Overgiet regelmatig met wat marinade. De kerntemperatuur moet 88°C à 90°C zijn.
- Trek het daarna in draden.
Portosaus
1 sjalot, 1 teen look, 150ml Porto, 1 Potje Lacroix Wildfond, Boter, Rozemarijn, Tijm, Laurier, peper, zout.
- Snij het sjalotje en de look fijn.
- Stoof aan in een klontje boter.
- Blus met Porto en laat inkoken.
- Voeg de wildfond toe en laat inkoken met de kruiden tot je een stroperige saus hebt.
- Kruid af met peper en zout.
- Gebakken bospaddenstoelen met look en peterselie
- 200g bospaddenstoelen, 1 teen look, 1 klontje boter, peper, zout, enkele takjes verse peterselie
- Snij de paddenstoelen grof. Plet de look en snij fijn.
- Smelt de boter. Stoof de look aan.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze net gaar zijn. Er mag nog wat beet in zitten.
- Kruid met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn en roer onder de paddenstoelen.
Spaghettipompoen
1 kleine spaghettipompoen, 1 teen look, enkele blaadjes salie, enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, peper, zout, 50g boter
- Halveer de pompoen. Lepel er de pitjes uit.
- Leg beide helften in een ovenschaal. Plet de look en hak fijn.
- Hak de kruiden fijn. Snij de boter in stukjes.
- Verdeel alles met de boter over de pompoenhelften.
- Bedek met aluminiumfolie en gaar 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Haal uit en schraap er de pompoenslierten uit met een vork.