Everzwijnragout met verse pasta

Bereidingswijze

1. Snijd de selder in stukken en snipper de knoflook. Pel de ajuin en verdeel in grove stukken, maak de wortelen schoon en snijd in grove stukken.
2. Zet het everzwijn aan op hoog vuur in een beetje boter. Kleur het vlees goed langs alle kanten en voeg de groenten toe. Fruit nog even en bestrooi met de bloem en suiker. Voeg hierbij de wildfond en gepelde tomaten. Kruid met pezo, laurier en jeneverbesen. Laat suddderen op een zacht vuur onder deksel. Het vlees moet zacht zijn en mag uit elkaar vallen. 5 minuutjes voor einde stooftijd de rozijntjes toevoegen.
3. Kook ondertussen de pasta: zet een kom met ruim gezouten water op het vuur, voeg er olijfolie en zout aan toe en breng op kooktemperatuur. Kook nu de verse pasta beetgaar, 1 minuut volstaat. Pasta afgieten, olijfolie verhitten, pasta even aanstoven en afwerken met versgehakte peterselie.
4. Leg een spiraal pasta op het bord en werk af met de ragout van everzwijn.

Wijnsuggestie:
Door het rijke filmende karakter van een stoverij en het gefaisandeerde van het vlees, moeten we hier duidelijk kiezen voor iets vollere, gerijpte wijn.
Opnieuw uit de zuidelijk Rhône of Languedoc als hij maar Grenache dominant is en niet te zwaar van karakter (niet te veel nieuw hout en desalniettemin het hogere alcoholgehalte van deze wijnen toch nog elegant overkomt) Ook één van de beter Valpolicella supeiore wijnen uit Veneto met enkele jaren flesrijping past zeker.