Kebab van wild met zoetzure saus

Bereidingswijze

1. Karameliseer de suiker en blus met de azijn.
2. Voeg de wildfond en de zoete rode bonen toe. Laat alles even doorkoken, mix en steek door een zeef. Kruid met peper en zout.
3. Fruit de fijngehakte ui, de look en het citroengras even in een beetje arachideolie. Meng het gehakt, de pikante peper en de koriander erdoor.
4. Voeg het eigeel en het paneermeel toe. Meng alles tot een gladde massa en kruid met peper en zout.
5. Rol hiervan kebabbolletjes en steek ze op een prikker.
6. Bak de kebab en serveer met de saus en een slaatje.

Wijnsuggestie:
Door het effect van de zoetzure saus stel ik graag een heel verrassende wijn voor, nl. een witte zijn op basis van de Riesling druif, liefst ook halfdroog gevinifieerd dus rond de 10,5 vol % op het etiket en dit uit de Rheinhessen, Pflaz of Rheingau bv. ook een Grüner veltliner smaragd uit Oostenrijk zou perfect kunnen. Of een helfdroge Vouvray uit de Loire op basis van Chenin Blanc.