Cappuccino van aardappel en truffelschuim

Bereidingswijze


Voor de soep:
1. Schil de ui en snij in stukken.
2. Snij de gewassen prei in de lengte door en vervolgens in stukken.
3. Schil de aardappelen, snij in stukken en spoel af onder koud water.
4. Smelt wat margarine schuimig in een kookpot en stoof de ui en prei glazig.
5. Voeg de aardappelen toe en de wild fond.
6. Laat 30 minuten zachtjes koken en mix glad met een mixer.
7. Zeef vervolgens door een fijne zeef in een andere kookpot en voeg de room toe.
8. Breng op smaak met peper en zout en hou de soep warm.
 
Voor de schuim:
1. Verwarm de melk en de truffel pasta in een steelpannetje (= sauspan) maar laat niet koken!
2. Mix met een staaf mixer lucht in de melk door hem er half in de plaatsen. Je zal zien dat er  schuim zal verschijnen.
 
Voor de afwerking:
1. Snij de pijpajuintjes fijn.
2. Snij de gerookte everzwijn in reepjes.
3. Verdeel de soep in tasjes of kleine soep borden met de garnituren en het schuim.

Wijnsuggestie:
1. Bubbels passen perfect bij dit gerechtje!
2. Liefst gemaakt van witte druiven en waarvan de stille wijn vergist werd in eiken houten vaten en/of die iets langer rijpten in de kelder vooraleer ze gedegorgeerd werden.
3. Deze kunnen we vinden in Champagne, Elzas, Bourgogne, maar ook in Victoria in Australië of zelfs in Baden, Duitsland (geen Riesling) of in  Zuid-Afrika.