Lacroix Beef Bourguignon
Wild

Hazenrug met appelvariatie en amandelpuree

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Ontdoe de hazenruggen van de filet en bak de filets kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

2. Voeg wat wortel en ui toe en laat de filets verder bruinen in de oven gedurende 5 min op 180°.

3. Blus met wildfond en porto. Laat inkoken tot sausdikte. Laat de tijm wat trekken in de saus en voeg ten slotte een scheutje room toe.

4. Maak een smeuïge puree van de gekookte aardappelen met wat boter en melk. Bak de amandelen en doe ze bij de puree. Bewerk tot een gladde massa.

5. Voor de appelcompôte: bereid een suikersiroop met gries- en poedersuiker en een citroen. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd twee appels in gelijke stukken. Voeg de stukken aan de siroop toe en laat de appels onder het deksel in ongeveer 10 minuten gaarstoven. De appels moeten gaar zijn, maar de compôte moet toch nog stukjes bevatten.

6. Snijd de overige appels in ronde schijfjes en karamelliseer ze met boter en suiker



Wijnsuggestie:

Onmogelijk door de appel garnituur om hierbij een passende rode wijn te selecteren. Dus gaan we voor een Savenières of Coulée de Serrant uit de Loire, heel krachtige, stevige witte wijn op basis van de Chenin Blanc druif. Zal rijk genoeg zijn voor de hazenrug en toch passen bij het fruitige van de appelgarnituur.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.