Lacroix Beef Bourguignon

Courgettehapjes met scampi's en ham

Voorbereiding
1 uur
Bereiding
1 uur
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200°C.

2. Maak een paar inkepingen in de aubergine en vul ze met look en rozemarijn.

3. Leg de aubergine samen met de paprika in een kleine vuurvaste schaal. Besprenkel met olijfolie en bak 20 minuten in de oven.

4. Marineer de scampi’s met olijfolie en breng ze op smaak met versgemalen zwarte peper en een snuifje cayennepeper.

5. Doe de basilicum en het limoensap erbij. Roer goed om en laat verder marineren op kamertemperatuur.

6. Haal de paprika en aubergine uit de oven. Pel de paprika, haal de zaadjes eruit en snijd in stukjes. Snijd de aubergine doormidden en schraap het vruchtvlees eruit.

7. Fruit de helft van gesnipperde ui in een scheutje olijfolie en roer er paprikastukjes onder.

8. Giet er de helft van de gevogeltefond bij en laat zachtjes 5 minuten verder stoven op een laag vuur.

9. Mix met de staafmixer tot een gladde zalf.

10. Fruit in een ander pannetje de rest van de gesnipperde ui.

11. Doe hier het vruchtvlees van de aubergine bij.

12. Blus met wodka en giet de rest van de fond erbij.

13. Laat zachtjes 5 minuten verder stoven op een laag vuur en mix met de staafmixer tot een gladde zalf.

Externe video URL