Duifje met salie en knolselderpuree en morieljes

Bereidingswijze

Voor het vlees/saus:
1. Week de morieljes in water
2. Kruid de duifjes met peper en zout.
3. Smelt margarine schuimig in een kleef pan en kleur de duifjes hevig aan.
4. Haal de duifjes uit de pan om later in de oven verder te garen.
5. Warm de oven voor tot 200°C
6. Voeg de ui en look toe aan de pan en laat ook even stoven.
7. Voeg de suiker en bloem toe en roer tot de bloem en suiker zijn opgenomen.
8. Blus met de wijn en de wild fond en laat voor de helft inkoken.
9. Zeef de saus vervolgens en breng op smaak met peper en zout.
10. Voeg de morieltjes toe aan de saus en hou warm.
11. Plaats de duifjes voor 5 minuten op 200°C in de oven zodat ze mooi roze worden.

Voor de puree:
1. Snij de aardappelen en knolselder in gelijke stukken en doe in een kookpot.
2. Zet onder water en voeg ruim zout toe.
3. Kook nu alles heel gaar en giet af.
4. Schud goed droog en haal door een passe vite zodat we een gladde puree krijgen.
5. Meng er de boter en melk door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Wijnsuggestie:
Voor dit gerechtje hou je graag rekening met een complex maar super verfijnde karakter van de Morieljes en het licht vegetale van de salie.
Een italiaanse gerijpte Sangiovese-wijn uit Montepulciano of een natuurlijk verbouwde Barbera uit Piemonte (liefst gemaakt in oude vaten met minimum een 12 maanden rijping) zouden hiervoor perfecte partners zijn.
Maar ook een Spätburgunder uit Duitsland en/of Oostenrijk ook gemaakt in oude vaten zorgen vast voor veel drinkplezier door hun elegant, volle fruitstructuur en veelal subtiel kruidige ondertoon.