Gebakken zwezeriken met mosterd en dragon

Bereidingswijze

De vorige dag:
Spoel de zwezeriken en zet ze 1 nacht weg op gezouten water
 
De dag:
1. Kook de ui met de porto tot alle porto weg gekookt is.
2. Voeg de kalfsfond toe en kook in tot de helft, tot je een saus bekomt.
3. Zeef de saus en voeg de mosterd en dragon toe.
4. Roer de boter onder de saus en smaak af met peper en zout.
5. Spoel de zwezeriken daags nadien goed en breng het gezouten water aan de kook.
6. Leg de zwezeriken in het kokend water en kook verder op. Laat de zwezeriken 1 uur in het water verder garen. Na 1 uur spoel je de zwezeriken met koud water en pel je de zwezeriken.
7. Dep nadien de zwezeriken droog en kruid met peper en zout. Haal de zwezeriken door de bloem en bak ze nadien krokant in de pan.

Wijnsuggestie
Hierbij best een droge Pinot Gris uit de Elzas van een biologische producent of een rijke Chenin Blanc uit de Anjou in de Loire.