Tajine van kalf met pompoen, dadel en amandel

Bereidingswijze

1. Snij de kalfsfricassee in grove stukken.
2. Schil de groenten.
3. Snij de wortels in vier.
4. Snij de pompoen in even grote stukken.
5. Snij de zoete aardappelen in twee.
6. Ontpit de dadels en snij ze in twee.
7. Doe eerst olijfolie in de tajine.
8. Leg er dan het vlees in en de groenten.
9. Kruid met peper, zout en de ras el hanout.
10. Voeg de geraspte schil van de sinaasappel
11. Overgiet met de kalfsfond.
12. Gaar dit gedurende 30 minuten op een zacht vuur.
13. Voeg dan de amandelen toe.
14. Gaar nog 15 minuten.
15. Als u ziet dat de fond teveel weggekookt is, voeg dan nog wat toe. De groenten moeten tot de helft onder blijven staan.
 
Tip: werk af met gehakte koriander.

Wijnsuggestie: 
Aangezien het hier gaat over een stoofpotje, zitten we met rijke, volle smaken en een meer filmend mondgevoel.
Onze wijn zal dus rijk en krachtig moeten zijn. Een voorbeeld hiervoor is een halfdroge Riesling uit Rheinhessen of de Pfalz in Duitsland.
Liefst minimaal 5 jaar oud (Hoe ouder dit soort wijnen worden hoe meer de restsuiker volledig versmelt met de zuren in dit soort wijnen).
Een halfdroge Vouvray (op basis van de Chenin Blanc) uit de Loire of een rijkere Riesling uit de Elzas met ietwat fles leeftijd ook goed passen.