Feestmaal
Midden-Oosterse tomatensaus met spinazie, merguez en couscous
Bereidingswijze
Voor de kruidenmengeling
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1/8 theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- ¼ theelepel komijn
- 1/8 theelepel zwarte peper
- 1/8 theelepel kardemompoeder
Bereidingswijze
- Stoof de ui en knoflook samen met het kruidenmengsel gedurende enkele minuten.
- Voeg de blokjes paprika toe en laat nog zo’n vijf minuten stoven.
- Voeg de kalfsfond, passata, tomatenblokjes en rozijnen toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Breng water aan de kook voor de couscous. Volg de instructies op de verpakking en zet opzij.
- Bak intussen de merguez worstjes in een pan.
- Rooster de naan broodjes in de broodrooster of in een pan.
- Voeg de verse spinazie toe en kruid met peper en zout. De saus is klaar wanneer de spinazie volledig geslonken is.
- Verdeel de couscous, tomatensaus enmerguez worstjes over de borden. Werk af met de verse muntblaadjes. Smakelijk!