Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Midden-Oosterse tomatensaus met spinazie, merguez en couscous

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de kruidenmengeling

  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1/8 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ¼ theelepel komijn
  • 1/8 theelepel zwarte peper
  • 1/8 theelepel kardemompoeder

Bereidingswijze

  • Stoof de ui en knoflook samen met het kruidenmengsel gedurende enkele minuten.
  • Voeg de blokjes paprika toe en laat nog zo’n vijf minuten stoven.
  • Voeg de kalfsfond, passata, tomatenblokjes en rozijnen toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng water aan de kook voor de couscous. Volg de instructies op de verpakking en zet opzij.
  • Bak intussen de merguez worstjes in een pan.
  • Rooster de naan broodjes in de broodrooster of in een pan.
  • Voeg de verse spinazie toe en kruid met peper en zout. De saus is klaar wanneer de spinazie volledig geslonken is.
  • Verdeel de couscous, tomatensaus enmerguez worstjes over de borden. Werk af met de verse muntblaadjes. Smakelijk!

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.