Midden-Oosterse tomatensaus met spinazie, merguez en couscous

Bereidingswijze

Voor de kruidenmengeling
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1/8 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ¼ theelepel komijn
  • 1/8 theelepel zwarte peper
  • 1/8 theelepel kardemompoeder
Bereidingswijze
  • Stoof de ui en knoflook samen met het kruidenmengsel gedurende enkele minuten.
  • Voeg de blokjes paprika toe en laat nog zo’n vijf minuten stoven.
  • Voeg de kalfsfond, passata, tomatenblokjes en rozijnen toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng water aan de kook voor de couscous. Volg de instructies op de verpakking en zet opzij.
  • Bak intussen de merguez worstjes in een pan.
  • Rooster de naan broodjes in de broodrooster of in een pan.
  • Voeg de verse spinazie toe en kruid met peper en zout. De saus is klaar wanneer de spinazie volledig geslonken is.
  • Verdeel de couscous, tomatensaus enmerguez worstjes over de borden. Werk af met de verse muntblaadjes. Smakelijk!