Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Moussaka

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm en bestrooi met zout. Verhit wat vetstof in een pan en bak de plakken aubergine langs beide kanten goudbruin. Leg de plakken aubergine op keukenpapier en dep droog.
  • Verhit in dezelfde pan wat vetstof en bak het gehakt rul samen met de gedroogde oregano, kaneel, peper en zout.
  • Voeg vervolgens de runderfond samen met de passata toe.
  • Maak in een andere pan de roux door de boter de smelten in een pan. Voeg de bloem toe en blijf roeren met een garde tot er biscuitgeur ontstaat. Voeg vervolgens al roerend de melk in delen toe en blijf roeren met de garde. Laat op een zacht vuurtje inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  • Neem een ovenschaal en begin met een laagje bechamelsaus, vervolgens een laagje aubergine, een laagje tomatensaus, een laagje bechamelsaus, een laagje tomatensaus, een laagje aubergines en een laagje bechamelsaus.
  • Bak de moussaka in 30 à 40 minuten goudbruin in de oven. Werk af met verse peterselie en serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.