Kalfskoteletten met oventomaatjes, en geroosterde aardappels, jus van rozemarijn

Bereidingswijze

Voor het vlees:
1. Verwarm de oven voor tot 180°C
2. Bak het vlees kort en hevig aan in olijfolie.
3. Steek de vleeskernthermometer erin en steek in de oven.
4. Als de kern tussen 60 en 64 graden is, is het vlees mooi rosé.
5. Haal het vlees uit de oven en laat rusten in aluminiumfolie voor 10 à 15 minuten. 

Voor de groenten:
1. Snij de aardappelen in vier.
2. Besprenkel met olijfolie, peper, zout, rozemarijn en knoflook.
3. Gaar 30 minuten in een oven van 180°C.
4. Besprenkel de tomaten met olijfolie, oregano, peper en zout.
5. Plaats in de oven voor 10 minuten op 180°C. 

Voor de saus:
1. Kook de fond met de room en rozemarijn in tot gewenste dikte.
2. Klop de koude boter eronder.
3. Kruid af met peper en zout. 

Voor de afwerking:
1. Leg het vlees in het midden van het bord.
2. Leg de trostomaten er bovenop.
3. Leg de aardappelen speels op het bord.
4. Werk royaal af met de saus.