Geflambeerde onglet met peperroomsaus en krieltjes
Bereidingswijze
Hasselback krieltjes
Olijfolie, rozemarijn, tijm, 300g krieltjes, fleur de sel
Snij de krieltjes niet helemaal in. Tip: leg ze tussen 2 chopsticks.
Doe in een ovenschaal met olijfolie, peper, zout , tijm en rozemarijn.
Gaar 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Bestrooi daarna met fleur de sel
Waterkersslaatje met walnoot en kerstomaat
1 bakje waterkers, wat veldsla, 1 rode ui, peper, zout, enkele kerstomaatjes, walnoten, olijfolie
Meng de waterkers met veldsla. Snij ui fijn. Halveer de kerstomaatjes.
Doe alles in een kommetje.
Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
Hak de walnoten fijn. Strooi over het slaatje.
Onglet met peperroomsaus
Voor de saus: whisky, 2 el peperbolletjes, 200ml room, 300ml rundsfond, peper, zout
700g onglet, boter, peper, zout
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Kruid met peper en zout.
Bak het vlees in een pan. Draai om en bak even verder. De duur hangt af van de gewenste bakwijze én de dikte van het vlees. Reken 2 minuten langs elke kant voor bleu, 4 à 5 voor saignant. Zet het eventueel nog een paar minuten in een warme oven van 180°C indien het meer gebakken moet zijn.
Laat het rusten onder aluminiumfolie.
Blus de pan met whisky en flambeer. Tip: zet je dampkap uit.
Voeg de room en fond toe en laat inkoken. Kruid met peper en zout.
Giet de peperbolletjes af en voeg ze toe.
Versnijd het vlees en serveer met Hasselback krieltjes én het slaatje.
Always hungry and looking for tasty stories.
Pieter
Handige tips
Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.