Geflambeerde onglet met peperroomsaus en krieltjes

Bereidingswijze

Hasselback krieltjes

Olijfolie, rozemarijn, tijm, 300g krieltjes, fleur de sel

 

Snij de krieltjes niet helemaal in. Tip: leg ze tussen 2 chopsticks.

Doe in een ovenschaal met olijfolie, peper, zout , tijm en rozemarijn.

Gaar 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bestrooi daarna met fleur de sel

 

Waterkersslaatje met walnoot en kerstomaat

1 bakje waterkers, wat veldsla, 1 rode ui, peper, zout, enkele kerstomaatjes, walnoten, olijfolie
 

Meng de waterkers met veldsla. Snij ui fijn. Halveer de kerstomaatjes.

Doe alles in een kommetje.

Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.

Hak de walnoten fijn. Strooi over het slaatje.

 

Onglet met peperroomsaus

Voor de saus: whisky, 2 el peperbolletjes, 200ml room, 300ml rundsfond, peper, zout

700g onglet, boter, peper, zout

 

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Kruid met peper en zout.

Bak het vlees in een pan. Draai om en bak even verder. De duur hangt af van de gewenste bakwijze én de dikte van het vlees. Reken 2 minuten langs elke kant voor bleu, 4 à 5 voor saignant. Zet het eventueel nog een paar minuten in een warme oven van 180°C indien het meer gebakken moet zijn.

Laat het rusten onder aluminiumfolie.

Blus de pan met whisky en flambeer. Tip: zet je dampkap uit.

Voeg de room en fond toe en laat inkoken. Kruid met peper en zout.

Giet de peperbolletjes af en voeg ze toe.

Versnijd het vlees en serveer met Hasselback krieltjes én het slaatje.

Always hungry and looking for tasty stories.
Pieter