Gegrilde polenta met gedroogde tomaten en eendenfilet

Bereidingswijze

1. Bereid de polenta: laat in een kookpot 20 cl groentefond Lacroix en 40 cl water koken, giet vervolgens de polenta zachtjes, net als regenstralen, in de pot en voeg er een beetje zout bij. Klop de bereiding op gedurende 4 minuten, voeg de Parmezaan en de versneden gedroogde tomaten toe. Laat met een houten lepel de polenta nog gedurende 4 minuten goed drogen. Leg een blad bakpapier op een bord, giet de polenta er op en druk plat. Plaats de polenta in de koelkast.

2. Werk de eendenfilet af door insnijdingen te maken in het vel. Laat in een pan en op een gemiddeld vuur de eend braden op het vel gedurende 10-12 minuten, draai vervolgens de eend om en bak verder gedurende 4 minuten. Serveer de eend op een bord.
Pluk de sjalot in blaadjes. Laat hem zweten in dezelfde pan. Voeg de witte wijn, 20 cl groentefond Lacroix en de rozemarijn toe. Laat de saus gedurende 10 minuten indikken op een gemiddeld vuur. Voeg de boter toe en klop de saus op. Voeg peper toe.

3. Verwijder de polenta uit de koelkast en snij er ruitvormige frietjes van. Laat de frietjes goud bakken in een braadpan met een geutje olijfolie, voeg zout toe.

4. Dien de eendenfilet op met de saus en de polentafrietjes.