Kalfsbrochette met lentegroentjes en jus van laurier

Bereidingswijze


Voor de groenten:
1. Kook de groenten gaar in gezouten water.
2. Giet af en voeg een klein klontje boter bij de groenten en kruid met peper en zout.
3. Hou dit warm in een pot onder gesloten deksel. 

Voor de saus:
1. Kook de fond in met de room en laurier tot gewenste dikte.
2. Zeef het geheel.
3. Klop met een klopper de koude boter eronder.
4. Kruid af met peper en zout. 

Voor het vlees:
1. Bak de brochettes drie minuten aan elke kant.

Voor de afwerking:
1. Dresseer de groenten speels op het bord.
2. Leg de brochette in het midden.
3. Serveer de saus royaal.

Wijnsuggestie:
Voor dit gerechtje gaat de voorkeur uit naar witte wijn : bv. een Grüner Veltliner liefst van Smaragd niveau uit Wagram in Oostenrijk en liefst gevinifieerd in oude vaten.
Maar ook een rijkere, droog gevinfieerde Pinot Gris uit de Elzas of een Grauburgunder uit Franken in Duitsland zou perfect kunnen.
Helemaal avontuurlijk, is een Ribolla Gialla uit Slovenië of uit Friuli in Italië.