Kippenboutjes met rozemarijn

Bereidingswijze
1. Bak de kippenboutjes in een beetje olijfolie goudbruin en gaar.
2. Breng op smaak met peper en zout.
3. Hak de ui, de knoflook en de rozemarijn fijn en voeg ze bij de kip.
4. Voeg de fond bij de kip en laat even sudderen.
5. Haal de kip uit de pan en bind de saus met een beetje roux.
6. Breng op smaak met peper en zout. Bak de champignons en de tomaatjes in een beetje olijfolie en meng de scheuten erdoor.
7. Serveer de kip met de saus en groenten.
Wijnsuggestie:
Voor mij ultiem te combineren met witte wijnen uit Friuli in Italië die gemaakt worden zoals rode wijn dwz met maceratie van de schillen zodat ze oranje kleurig worden.
Ook een witte wijn op basis van de Viognier druif combineert voor mij heel mooi met het fris fruitig-kruidige karakter van de rozemarijn bvb alle Condrieu’s uit de noordelijke Rhône.
2. Breng op smaak met peper en zout.
3. Hak de ui, de knoflook en de rozemarijn fijn en voeg ze bij de kip.
4. Voeg de fond bij de kip en laat even sudderen.
5. Haal de kip uit de pan en bind de saus met een beetje roux.
6. Breng op smaak met peper en zout. Bak de champignons en de tomaatjes in een beetje olijfolie en meng de scheuten erdoor.
7. Serveer de kip met de saus en groenten.
Wijnsuggestie:
Voor mij ultiem te combineren met witte wijnen uit Friuli in Italië die gemaakt worden zoals rode wijn dwz met maceratie van de schillen zodat ze oranje kleurig worden.
Ook een witte wijn op basis van de Viognier druif combineert voor mij heel mooi met het fris fruitig-kruidige karakter van de rozemarijn bvb alle Condrieu’s uit de noordelijke Rhône.