Kreeft in eigen nat en winterse groenten

Bereidingswijze

1. Maak een sterke bouillon door water (± 4l) te laten koken met één wortel, één selder, het groen van de prei, één ui, tijm, laurier. Kruid met peper en zout. Kook de kreeften 7 minuten in de kokende bouillon.
2. Haal de kreeften uit de bouillon en werk de jus af: doe 3,5 dl van de bouillon in een pannetje.
3. Verstevig de smaak door er extra fijngesneden groenten aan toe te voegen: het wit van de prei, één wortel, één selder en look. Voeg er ook de kreeftenfond aan toe.
4. Werk af met korianderbolletjes, het citroensap, de witte wijn en werk op met echte boter en een scheutje room.
5. Snijd de kreeft middendoor en leg ze op het laatste moment terug in de bouillon, warm even op en serveer.

Wijnsuggestie: 
Een ontdekking in dit geval zou kunnen gebracht worden door een droge witte wijn uit de Loire op basis van Romorantin of een rijke mooie, witte Savennières of Anjou-wijn op basis van Chenin Blanc passen perfect.
Natuurlijk kan je hier ook terecht met een rijke Xarel.lo wijn uit Penedes in Spanje.