King crab met een jus van schaaldieren

Bereidingswijze

1. Kook de poten in een court bouillon. Dat is water dat je opkookt met een snuifje zout, grofgesneden selder, wortelen en ui.
2. Snij de schalen overlangs open en haal het vlees uit de schalen met een vork. Knip de schalen in kleinere stukken met een schaar en stoof de schalen aan in een klontje boter.
3. Voeg de grof gesneden ui toe alsook de champignons, het gesnipperd teentje look en de tomatenpuree.
4. Blus af met cognac en Noilly Prat en flambeer. Zet alles onder met Lacroix kreeftenfond. Laat reduceren tot 1/3de.
5. Voor de pasta: doe wat olijfolie in een ruime pot en stoof het sjalotje hierin glazig en voeg het fijngesneden chilipepertje toe. Voeg de voorgekookte pasta toe en roer goed om. Kruid bij met het currypoeder, peper en zout. Werk af met fijngehakte krulpeterselie.
6. De schaaldierenjus zou al mooi ingekookt moeten zijn, voeg nu de room toe en laat opnieuw even inkoken. Zeef het geheel, druk zeker nog eens goed aan. Werk af met een klontje boter: roer door de saus tot de boter mooi opgelost is. Dit zorgt ervoor dat we een mooi glanzende saus verkrijgen. Voeg het krabvlees toe aan de saus.
7. Om te serveren: neem diepe borden en rol de pasta op op een vleesvork en drappeer mooi op het bord. Verdeel rijkelijk krabvlees en jus over de borden.