Lacroix Beef Bourguignon

Garnalensoep of bisque

Voorbereiding
40 minuten
Bereiding
40 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Verwarm de olijfolie.

2. Laat de mirepoix zweten.

3. Voeg de verse (evt. gehele) garnalen toe en bak aan.

4. Voeg tomatenpuree toe en bak aan.

5. Blus met witte wijn.

6. Voeg de kreeftenfond van Lacroix toe.

7. Kruid af gewone peper en zout.

8. Laat de garnalensoep gedurende 20 à 30 minuten koken.

9. Mix deze massa en passeer de garnalensoep door een puntzeef (goed aandrukken).

10. Laat de garnalensoep nog even koken.

11. Dik eventueel de garnalensoep met een beetje roux en proef of de kruiding goed zit.



Je kan deze garnalensoep zo puur eten of opdienen in een soepkom met verse garnalen, een scheut cognac en een scheutje room waar je dan de garnalensoep overgiet.



Wijnsuggestie: 

2 vloeistoffen samen, best kiezen we hier voor een droge Madeira, Sercial, di liefst minimaal 10 jaar oud is.

Externe video URL

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.