Kruidige aubergines met parelcouscous

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Halveer de aubergines in de lengte en snijd kruiselings in. Wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Plaats de aubergines gedurende 30 minuten in het midden van de oven, of tot de aubergines gaar zijn.
  • Snipper intussen de ui en knoflook fijn en stoof zachtjes gedurende enkele minuten.
  • Voeg de gemalen komijn en ras el hanout toe en stoof nog twee minuten.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes, gevogeltefond en rozijnen toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen tot de saus indikt.
  • Verwijder de blaadjes koriander van de steeltjes. Leg de blaadjes apart en snijd de steeltjes fijn. Voeg de fijngesneden steeltjes toe aan de tomatensaus.
  • Bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de aubergines uit de oven, lepel het vruchtvlees uit de aubergines en voeg het vruchtvlees toe aan de tomatensaus.
  • Meng de parelcouscous met enkele lepels tomatensaus en verdeel over de uitgeholde aubergines.
  • Verdeel de tomatensaus over een grote schaal, leg de gevulde aubergines op de tomatensaus en werk af met de blaadjes koriander en verse munt.