Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Griekse orzo met tomaten

Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Leg de kerstomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats gedurende 20 à 25 minuten in de oven, tot de tomaatjes barsten en gaar zijn.
  • Smelt wat boter in een grote kookpot en bak de Griekse orzo goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  • Kneus het venkelzaad en bak in diezelfde kookpot het venkelzaad, chilipoeder en geperste knoflook en fijngehakte sjalot. Voeg na 4 minuten de tomatenpuree toe en bak nog twee minuten.
  • Voeg de Griekse orzo opnieuw toe samen met de gevogeltefond, tomatenblokjes en water. Laat 20 minuten pruttelen, tot de Griekse orzo het vocht volledig heeft opgenomen. Roer af en toe om.
  • Voeg de kerstomaatjes toe aan de Griekse orzo en roer goed om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over de borden en werk af met feta, basilicum en Parmezaanse kaas.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.