Pasta / Champignonsaus / Gehaktballetjes/ Geitenkaas

Bereidingswijze

DE CHAMPIGNONSAUS

 

  • 1 el boter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen look, fijngesnipperd
  • 1 theelepel tijm, fijngehakt
  • 250 g champignons, in stukjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml gevogelte fond
  • 100 ml room
  • 100 g zachte geitenkaas

 

Bereiding

 

  • Kook de fond in tot de helft (doe dit op voorhand).
  • Smelt de boter in een pan en bak de champignons op hoog vuur tot ze hun vocht vrijgeven.
  • Voeg de sjalot, look en tijm toe en laat enkele minuten mee stoven.
  • Voeg de wijn toe en laat even verdampen.
  • Voeg de ingekookte fond toe, samen met de room en de geitenkaas.
  • Laat op een zacht vuurtje koken tot de gewenste dikte.
  • Kruid met peper en zout.

 

DE PASTA EN DE GEHAKTBALLETJES

 

  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 klontje boter
  • 400 g pasta (spaghetti)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • een paar blaadjes verse basilicum

 

Bereiding

 

  • Rol gehaktballetjes en bak ze bruin in een klontje boter.
  • Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.


 

Dresseer de pasta met de gehaktballetjes en de champignonsaus op een bord.

Garneer met wat verse basilicum en een paar toefjes geitenkaas.


 

Healthy easy yummie
Evelien