Waterzooi van kip

Bereidingswijze

1. De kip voor de waterzooi portioneren (in porties verdelen) met been. Door het been te gebruiken, geeft dit extra smaak aan het gerecht.
2. Laat de stukken kip zacht koken (ongeveer 60min) met de gevogeltefond, look, tijm en laurier.
3. Ondertussen starten we met het reinigen van de prei, wortel, selder en uien. Snijd de groentes voor de waterzooi in fijne julienne.
4. Schil de aardappelen naar gewenste vorm.
5. Na het koken het vlees apart houden en de gevogeltefond fijn zeven en ontvetten.
6. Voor de saus. Stoof vervolgens de groenten(ui, prei, wortel en selder) aan in boter, bevochtig ze dan met de gezeefde, ontvette fond.
7. Voeg hieraan de stukken kip toe en breng het geheel tot het kookpunt.
8. Smaak de waterzooi af met citroensap en pezo.
9. De waterzooi binden ten slotte met de liaison (eidooier met een beetje room) en afwerken met gehakte peterselie en fijn gesneden kervel.
10. Deze waterzooi met kip kan geserveerd worden met gekookte aardappelen. Deze kunnen ook aan de bereiding toegevoegd worden. De aardappelen zullen dan zorgen voor een extra binding door het aanwezige zetmeel.