Mechelse koekoek met butternutpuree

Bereidingswijze

1. Meng het gehakt met de pistachenootjes. Kruid met peper en zout. Snij de lets open, leg ze op vershoudfolie en schep er de vulling op. Maak er een worst van en rol de folie er strak rond.

2. Breng een pot water op een zacht vuur tot bij het kookpunt. Laat de ingepakte rollades er 20 minuten in garen.

3. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Stoof aan in boter. Schil de pompoen, snij in stukken. Laat samen met de gevogeltefond, de laurier en de tijm in de stoofpot sudderen tot de pompoen gaar is. Giet af en verwijder de kruiden. Mix met een klont boter, peper, zout en nootmuskaat tot een jne puree.

4. Haal de rollades uit het water en uit de folie. Kleur ze goudbruin in boter. Kruid met de kippenkruiden en hou warm.

5. Pel en snipper de sjalot. Fruit ze in boter in de pan van het vlees. Voeg de sojasaus, de kalfsfond en de peperkorrels toe en laat op matig vuur inkoken tot een kwart. Roer er de room door. Snij de rollades in plakken en dien op met de puree en de saus.
Echte Zondagse kost, dus daar hoort een romige pepersaus bij!
Wim Ballieu