Lamstajine

Bereidingswijze

1. Verwarm de tajine en smelt wat boter en olijfolie in de schaal van de tajine. Bak het vlees aan alle kanten tot het mooi bruin kleurt. Haal het vlees uit de schaal en leg even opzij.
2. Stoof in diezelfde schaal de ui, knoflook en gember samen met de kruiden en specerijen.
3. Voeg het lamsvlees opnieuw toe van zodra de ui glazig wordt. Schenk de runderfond en tomatenblokjes bij het lamsvlees en plaats het deksel op de schaal. Laat gedurende 2 uur zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje.
4. Schil de wortel en snijd in grote stukken zoals op de foto. Snijd ook de courgette in grote stukken. Hak de abrikozen grof en zet de kikkererwten klaar.
5. Voeg na 2 uur de honing en harissa toe en meng onder de saus.
6. Schik nu ook de groenten, abrikozen en rozijnen over het lamsvlees, bevochtig met wat van de saus en plaats het deksel opnieuw op de schaal tot de groenten gaar zijn.
7. Kook intussen de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
8. Plaats de tajine in het midden van de tafel samen met de parelcouscous. Schep wat lamsvlees en groenten in de borden en overgiet met wat van de saus. Serveer met de parelcouscous.
9. Werk tot slot af met granaatappelpitten, verse munt en geroosterde amandelschilfers. En nu genieten maar! Smakelijk.
“De geurige specerijen en intrigerende smaakcombinaties in deze lamstajine vormen een heerlijke en unieke combinatie.”
Virginie