Mexicaanse ovenschotel

Bereidingswijze

1. Snij de rode paprika, de gele paprika, de rode uien en de tomaten in fijne blokjes.
2. Pel de look en snij fijn of pers met lookpers.
3. Zet een pan op het vuur en doe de olijfolie erin.
4. Bak het gehakt gaar en prak fijn. Voeg de look toe.
5. Doe de gele paprika, de rode paprika en de rode ui bij het gehakt en stoof beetgaar.
6. Voeg de rode bonen en de mais toe.
7. Voeg de tomaten en de geconcentreerde tomatenpuree toe.
8. Blus de groenten met de Lacroix kalfsfond bio.
9. Voeg de kurkuma, peper, zout, paprikapoeder en chilivlokken toe.
10. Roer om en laat verder pruttelen.
11. Snij de aardappelen in 8 partjes en kook beetgaar.
12. Doe het groentemengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelen over de ovenschaal.
13. Doe de geraspte kaas erover.
14. Zet voor ongeveer 10 minuten onder de grill in de oven.
15. Plet de avocado en snij de sjalot fijn en voeg samen.
16. Kruid de guacamole met peper, zout, lookpoeder en wat limoensap. Serveer dit erbij in een apart potje.
17. Haal de ovenschotel uit de oven en werk af met waterkers.
Belgian foodblogger
Inneke